Hielko

Hielko

Welkom

Welkom op mijn blog over Roofvogels en Valkerij.
Ik ben sinds een aantal jaar werkzaam op de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. We trainen hier verschillende roofvogels, uilen en andere soorten vogels zoals ooievaars, pelikanen en raven. We geven roofvogelshows in het Archeon en op locaties in heel NL. Daarnaast geven we hier veel workshops zodat mensen ook zelf kunnen vliegen met de roofvogels en uilen!
woensdag 17 maart 2010

Fotoworkshop 13-03-2010 met Steven Ruiter

Zaterdag was het weer zo ver, we hadden weer een fotoworkshop!
Deze fotoworkshops doen we samen met natuurfotograaf Steven Ruiter (http://www.stevenruiter-photography.nl/ ) en duurt ongeveer van 10 tot 4.

De dag begon voor ons vroeg want rond een uurtje of 9 arriveerden de eerste enthousisast kandidaten al!
Ook de fotograaf was netjes op tijd en om 10 uur kon de workshop gaan beginnen.

Eerst kregen de mensen een uitleg verhaal van Steven Ruiter daarna gingen de mensen het veld in waar wij al een 10tal vogels hadden neergezet die al prachtig stonden te poseren op hun houten blok (we gebruiken houten blokken voor de meer natuurlijke foto's) in de ochtendzon.
De kerkuil was zoals meestal weer reuze populair,ook de batteleur arend en de oehoe's waren erg in trek!
Ook de nieuwe Ruppel gier even op het veld gezet om aan alle mensen te wennnen,daarna gewisselt met Buck de steenarend.
Buck zat lekker relaxt op zijn houtblok en de fotograven konden hun lol op!
Ook de vechtarend nog even tevoorschijn gehaalt en als laatste Julius de Amerikaanse Zeearend.
Heb zelf een paar prachtfoto's zien langskomen van onze sterren!
Na een 2 uur portetfotografie gaan de mense naar binnen voor een lunch en hebben wij tijd om alle vogels weer in hun eigen hok te zetten.
Toen iedereen weer lekker vol zat gingen we verder met het volgende deel van de workshop....nu mogen de vogels doen waar ze het beste en mooiste in zijn...vliegen!

We begonnen klein,het kerkuiltje mocht eerst zijn kunsten laten zien.
Als een vlindertje vloog het kleine witte vogeltje over het weiland richting mijn handschoen,toch wel knap dat hij deze heeft kunnen vinden tussen al het geklik van de camera's!
Na een paar vluchten gewisselt van vogel en de Bengaalse oehoe josje was aan de beurt!
Ze vloog zoals altijd weer de sterren van de hemel en hoorde al allemaal blije fotograven dat ze hem er op hadden in een mooie posé!!
Daarna nog 2 grote oehoe's (syberische en melk oehoe) en de laplanduil gevlogen daarna zijn we overgegaan naar de dagroofvogels.

Als eerste de woestijnhavik gevlogen die toch wel even wat pittiger bleek te fotograveren,maar niet onmogelijk!
Weer veel geklik,snel kijken of de foto's waren gelukt...en allemaal blije gezichten!
Na de woestijnhavik de batteleur arend zijn vleugels laten spreiden en dat was weer een graatje makkelijker met die grootte.
Ook Julius kon niet missen in deze fotografie middag!
Deze maakte ook weer een geweldige indruk dat soms de mensen vergaten foto's te maken alleen maar met open mond stonden te kijken naar dit prachtige dier.
1 Workshopper was wel een beetje link bezig die liep namelijk ineens recht het veld over om van een andere hoek te fotograveren...ik riep maar even BLIJVEN STAAN!!! dat deed hij en Julius vloog rakelings langs hem....
Ook een zeearend kan tegen je aanbotsen als je in zijn pad loopt namelijk!
Na veel uitleg in de cursusruimte en op het veld van Steven Ruiter,en natuurlijk hun ervaringen van die dag gingen we daarna de valken vliegen.
We vlogen een sakervalk(een wat langzamere soort) en onze super snelle slechtvalk(snelste dier op aarde) de saker was toch al moeilijk...maar die slechtvalk hou je echt niet meer bij!!
Toch een aantal mooie valken foto's gezien...en ach,de berkelse lucht is ook mooi!
Aan het einde keken de mensen allemaal met een voldaan gevoel op hun camera's want het resultaat mocht er zeker zijn!
De mensen gingen allemaal met een boel vlieg foto ervaring,veel uitleg,misschien een lege batterij, een paar volle geheugenkaarten en een voldaan gevoel naar huis!

Het was een geslaagde dag gelukkig zat het weer goed mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten