Hielko

Hielko

Welkom

Welkom op mijn blog over Roofvogels en Valkerij.
Ik ben sinds een aantal jaar werkzaam op de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. We trainen hier verschillende roofvogels, uilen en andere soorten vogels zoals ooievaars, pelikanen en raven. We geven roofvogelshows in het Archeon en op locaties in heel NL. Daarnaast geven we hier veel workshops zodat mensen ook zelf kunnen vliegen met de roofvogels en uilen!
donderdag 5 januari 2012

Happy new year storm

Ten eerste wil ik iedereen nog een heel Gelukkig Nieuwjaar wensen!
Gelukkig hebben de vogels op de roofvogelboerderij het oud en nieuw goed doorstaan!
Mijn steenarenden (Buck en Cayen) lekker mee naar huis genomen om in de polder te vliegen en daarna op een stille plek gezet!

Het vuurwerk was op zich niet een heel erg probleem voor de roofvogels,uiteraard omdat het niet heel dichtbij komt hier maar ook de harde knallen af en toe zien we de vogels niet van schrikken(gelukkig)

Het is nu natuurlijk al een paar dagen geleden dat al dat geknal is geweest maar wat hebben we nu.....STORM!
Of nou...storm is misschien een groot woord maar harde wind en veel regen is natuurlijk niet ideaal als je roofvogels in VRIJE vlucht traint!
Zo krijg ik vaak de vraag: kunnen de vogels wel vliegen met de harde wind? en uiteraard kunnen ze dat! (af en toe niet helemaal de goede kant op) maar het is erg goed te doen!
Zo heb ik bijvoorbeeld alles losgegooid in de harde wind.
Je ziet wel dat de uilen er meer moeite mee hebben dan de arenden en de valken maar toch hebben al onze vogels genoeg spierkracht en uithoudingsvermogen om deze winden te trotseren!
Maar ook als valkenier moet je af en toe wel een beetje durven,zo gaan de valken soms te snel om op de loer door te halen, en kunnen de arenden zo hard op je af komen dat je eigenlijk gewoon weg wil duiken!
De truc is om gewoon te durven de vogels vertellen je wel of het gaat of niet!
Morgen gaat het weer wel weer wat rustiger worden en zullen de vogels zich vederlicht voelen als de wind ineens weg is en vliegen een stuk makkelijker is!

Owja! voor ik het vergeet....is één van mijn goede voornemens om minstens elke maand 1x (of natuurlijk meer) een blog te typen!!
Zit nog genoeg in mijn hoofd bijvoorbeeld over onze gier x aplomado valk (een prachtige valk met als moeder een giervalk en als vader een aplomadovalk, een hybride valk dus) die net 2 weken los is en de saker valk die we in de zomer uit Frankrijk hebben meegenomen.
Ook de verhuizing en de bouw is flink vooruitgegaan!
MAAR...hierover meer in mijn volgend blogs!!

:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten