Hielko

Hielko

Welkom

Welkom op mijn blog over Roofvogels en Valkerij.
Ik ben sinds een aantal jaar werkzaam op de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. We trainen hier verschillende roofvogels, uilen en andere soorten vogels zoals ooievaars, pelikanen en raven. We geven roofvogelshows in het Archeon en op locaties in heel NL. Daarnaast geven we hier veel workshops zodat mensen ook zelf kunnen vliegen met de roofvogels en uilen!
woensdag 5 januari 2011

Brrrrrr....

Ten eerste wou ik graag iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen!
En mijn eerste voornemen is om vaker te bloggen!!

Dus begin er vandaag alvast mee, met een blog over de winter!
De sneeuw is nu al aardig weggesmolten maar het waren wat koude,witte en barre tijden op de boerderij want onze Afrikaanse vogels zijn niet zo fan van dat gekke witte spul!

Daarom maar de winterbinnenverblijven klaar gemaakt en daar wat Afrikanen in gezet (batteleur,Afrikaanse visarend,witkopgier en steppe arend) zodat zij iedergeval geen last er van krijgen.
Nou zijn er natuurlijk veel vogels die er echt een hekel aan hebben maar er zijn ook vogels die het helemaal geweldig vinden!!
Zoals bijvoorbeeld onze Amerikaanse zeearenden,dat zijn vogels oorspronkelijk uit koude gebieden en die zijn er dus ook lichamelijk beter op voorbereid!
Neme bijvoorbeeld Julius...Amerikaanse zeearend tarsel, geef hem een bad en hij springt er zo in,zelfs al is het min10 hij vind badderen lekker en ook als het vriest!Ook giervalken,vogels uit het noorden vanScandinaviƫ en Ijsland hebben geen last van deze tempraturen!
Allemaal erg handig in de winter,in de zomer hebben zij het weer wat moeilijker ivm tempratuur.
Gelukkig hebben we daar voor koele plekken voor in de zomer en natuurlijk ''warmere'' plekken voor in de winter!!

Voor ons maakt de kou niet zo veel uit gewoon veel kleren aan en go for it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten