Hielko

Hielko

Welkom

Welkom op mijn blog over Roofvogels en Valkerij.
Ik ben sinds een aantal jaar werkzaam op de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. We trainen hier verschillende roofvogels, uilen en andere soorten vogels zoals ooievaars, pelikanen en raven. We geven roofvogelshows in het Archeon en op locaties in heel NL. Daarnaast geven we hier veel workshops zodat mensen ook zelf kunnen vliegen met de roofvogels en uilen!
maandag 11 januari 2010

Julius en Julia


Naast Julius, een Amerikaanse Zeearend hebben we nu ook Julia. Uiteindenlijk mogen ze samen een broedkoppel vormen maar nu eerst maar eens wat conditie trainen!Julia kwam bij ons op 8 september, en ik was meteen verkocht!..wat een prachtige vogel,op de handschoen genomen en...het is een dame met pit hoor!!
Flink dreigen en de handschoen fijn knijpen..
Het enige probleem was...dat Julia al 14 jaar was...en het grootste gedeelte van haar leven in een voliere heeft doorgebracht...

Nou zetten wij de vogels vast aan een sprengel en vliegen wij ze elke dag los.
Julia daar in tegen heeft altijd vrij in een voliere gezeten,het probleem daar van is dat het vogeltje vervet is (opzich geen ramp) maar conditie...dat bouwen ze daar niet op dat doen ze bij ons wel doormiddel van het vliegen.

Met Julia is waarschijnlijk ooit wel eens gevlogen, ze kende het spelletje wel en de eerste keer op het veld sprong ze na een paar trainingen al naar de handschoen.

Ook een metertje of 20 was geen probleem...alleen na 2x 20 meter te hebben gevlogen was mevrouw al best moe en ja...spierpijn kunnen vogels ook krijgen dus elke dag een paar keer stukje laten vliegen was het vooruitzicht.

We zijn nu (13 januari 2010)ongeveer een maandje of 4 verder en mijn dikke dame(zo noem ik haar vaak) heeft een goede conditie opgebouwd!!!
Ze houd er van lekker rond te vliegen over het veld en als die handschoen omhoog gaat weet ze niet hoe snel ze er heen moet vliegen!

Ook heeft ze al een aantal mensen een wereld ervaring gegeven in workshops gevlogen met vreemde en over de mensen heen!

Werk nu nog steeds aan haar conditie en binnekort mag ze mee naar de demonstraties zodat iedereen haar prachtige vluchten kan zien en er van kan genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten