Hielko

Hielko

Welkom

Welkom op mijn blog over Roofvogels en Valkerij.
Ik ben sinds een aantal jaar werkzaam op de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. We trainen hier verschillende roofvogels, uilen en andere soorten vogels zoals ooievaars, pelikanen en raven. We geven roofvogelshows in het Archeon en op locaties in heel NL. Daarnaast geven we hier veel workshops zodat mensen ook zelf kunnen vliegen met de roofvogels en uilen!
donderdag 28 januari 2010

TMF (the music factory) op de roofvogelboerderij!

We wisten het al een tijdje dat ze kwamen maar op de opnamedag was het dan zover, tmf kwam filmen voor wat-te-doen-voor-je-poen!!


Even voor de mensen die wat te doen voor je poen en tmf niet kennen...Tmf is een tv station voor muziekclips vooral voor jongeren!

Wat te doen voor je poen is een programma dat vj Saar een ''apart'' beroep gaat uitoefenen en proberen voor 1 dag!..aan het einde van de dag krijgt het bedrijf dan een eindcijfer,ze is zoal bij de politiehonden geweest, muskusratten vangers maar ook beroepen zonder dieren zoals bejaardenhuis of gehandicapten zorg.

‘s Ochtends kwamen ze aan, met zn drie├źn Saar(de vj/presentatrice) Els (de regisseuse) en ...dinges...(de cameraman)

Eerst even voorstellen en de opnames konden beginnen,Ben en Marijke zullen haar begeleiders zijn voor vandaag, maar ze moest wel even wat anders aan doen (roofvogels zijn niet heel gevleid van de kleur licht roze...) dus andere kleren aan gedaan en de roofvogels konden erbij gehaald worden.

Ze begon rustig,voer klaarmaken...en helaas zijn roofvogels geen vegetarisch....dus de pootjes mochten uit de (uiteraard dode) kuikentjes getrokken worden en in stukjes worden geknipt....dat was het eerste minpunt...ik heb dus geen schoon beroep!!....

Daarna wat vogels gewogen en toen gingen we vliegen.

We gingen van klein naar groot naar snel....

Dus ik gooide de woestijnhavik los...allemaal leuk beetje heen en weer vliegen.

Toen moest er toch wel even wat groots gevlogen worden, dus toen Ben de havik terugzette haalde ik Julius(Amerikaanse zeearend man) uit zijn hok en gooide hem los...(eerst nog even door de walkie talkie vragen of hij echt los kon...is zo lullig als er ineens een arend op de cameraman zit ofzo)..dat hoor je ook op het filmpje terug..safety first..!

Met een mooie bocht vloog hij en lande op de handschoen van Saar!
Paar keer heen en weer gevlogen en ik kon Julius weer komen halen.

Daarna nog een witkopgier losgegooid om even te laten filmen en de sneeuwgier in zijn hok gefilmd...

Nou nog even een eindbeoordeling van Marijke en ze gingen HET eindcijfer bedenken!!...

(spannend)

Nog even snel 2 vogels op het gras gezet (gehuifde giervalk en een Siberische oehoe) en daar ging ze haar eindcijfer geven....en wat dat eindcijfer was...dat moet je maar op het filmpje bekijken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten